AutoVolan e-Iskola

Megközelítőleg 750 percnyi elméleti anyag áll a rendelkezésedre, csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz és neki is láthatsz tanulni. A videók tartalmazzák az összes tudnivalót, többek közt a kötelességeket, bűncselekményeket, kihágásokat, automechanikai ismereteket és sok mást. A videókat megtalálod irásos formában, táblákkal és képekkel kiegészítve is.

Kérdésed van? Tedd fel nekünk a videó alatti kérdések mezőben, és mi válaszolunk!

Mire van szükség a mappában?

Ezen az oldalon megtalál minden információt arról, hogy milyen iratok szükségesek a sofőriskola elvégzéséhez, illetve a jogosítvány megszerzéséhez.

Megtekintés

Közúti jelzések, Figyelmeztető jelzőtáblák

A tananyag első fejezetében megismerkedhet a közlekedési jelzőtáblákkal, ezek közül pedig a figyelmeztető táblákkal, melyek piros háromszögben vannak és figyelmeztetnek, hogy veszélyes útszakasz következik. Csökkentjük a sebességet és növeljük a figyelmet.

Megtekintés

Szabályozó jelzőtáblák

A második fejezetben megismerkedhetnek a szabályozó jelzőtáblákkal, melyek meghatározzák egy útkereszteződésben az elsőbbségi rangot, tiltanak vagy korlátoznak, illetve köteleznek.

Megtekintés

Tájékoztató- és informáló jelzőtáblák, kiegészítő táblák

Ebben az alfejezetben a tájékoztató- és információs jelzőtáblákról tanulhatnak, és a kiegészítő táblákról, amiket a jelzőtáblák alá helyeznek el és pontosítják annak a jelentését. Minden olyan tábláról szó lesz, amivel az út során gyakran találkozhatnak.

Megtekintés

Útburkolati jelek

Az útburkolati jelek kiegészítik a jelzőtáblák jelentőségét. Ezeket ráfestik az úttestre, járdaszegélyre, korlátra, alagút falára, oszlopokra. Ebben az alfejezetben ezekről tanulhatnak.

Megtekintés

A rendőr jelzései

A legfontosabb jelzés, amit az autóvezetőnek elsőbbségi sorrendben kötelessége figyelembe venni, az a rendőr jelzése. Ha egy útkereszteződésben vagy egy útszakaszon áll a rendőr és irányítja a forgalmat, akkor az ő jelzéseit kell kövessük, amíg áthaladunk az útkereszteződésen, illetve útszakaszon, függetlenül attól, hogy az adott útkereszteződésben villanyrendőr van elhelyezve, vagy elsőbbséget meghatározó jelzőtáblák vannak elhelyezve. Ebben a részben megismerkedünk a rendőri jelzésekkel és azoknak jelentésével.

Megtekintés

Fényjelzések

A fényjelzések, villanyrendőrök vagy ismertebb néven jelzőlámpák működésével és jelzéseiknek jelentésével ismerkedhetünk meg ebben a részben, illetve a lámpák jelzéseivel a fénysorompóval ellátott vasúti átkelőknél.

Megtekintés

Az úttest használata

A jelzőtáblák, útra festett jelzések és jelzőlámpák megismerése után fontos megtanulnunk, hogy hogyan kell használnunk az úttestet, és adott útszakaszokon hogyan kell közlekedni, illetve milyen manővereket szabad vagy tilos elvégezni.

Megtekintés

Előzés

Az előzés a legveszélyesebb manőver, ezért nagyon fontos, hogy betartsunk minden előírást, ami az előzést szabályozza, az előzési szándéktól elkezdve, az előzés befejezéséig. Ebben a részben minden szabályról tanulhatunk.

Megtekintés

Kihágások

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen szabálysértés tartozik a kihágások csoportjába, illetve mi az a szabályszegés, ami bűncselekménynek számít. Ebben a részben a kihágásokról, és azoknak a következményeiről, büntetéseiről tanulhatunk

Megtekintés

Áthaladási elsőbbség

Utunk folyamán nagyon sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy ha nem adunk elsőbbséget, vagy nem adnak nekünk elsőbbséget, akkor balesetet szenvedhetünk. Ezért meg kell tanulnunk azt is, hogy adott útkereszteződésekben kinek van elsőbbsége. Ebben a részben ezeket a szabályokat sajátíthatjuk el.

Megtekintés

Önkéntes manőverek

Ebben a részben arról tanulhatunk, hogy mi a különbség a megállás, várakozás, parkolás között, illetve hol szabad, vagy nem szabad ezeket a manővereket végrehajtani a hátratolatás, megfordulással együtt.

Megtekintés

Kötelességek

Egy gépjármű tulajdonosnak, illetve az azt vezetőnek kötelességei vannak, amiknek elhanyagolását a törvény bünteti. Ezért fontos megtanulnunk, hogy melyek ezek a kötelességek.

Megtekintés

Kihágási felelősség

Kihágásnak nevezzük a közlekedési törvény ellen elkövetett szabálytalanságokat, amelyek nem súlyosak. Ebben a tananyagban megtanulhatják, hogy melyek ezek a kihágások és milyen büntetések járnak ezekkel.

Megtekintés

Bűncselekmények

Bűncselekménynek számítanak a közlekedési törvény ellen elkövetett súlyos tettek, amelyből törvényszéki ügy lesz, a büntetés pedig börtönbüntetés, és a jogosítványt érvénytelenítik. Ezen az oldalon fel vannak sorolva a bűncselekmények és azok büntetései.

Megtekintés

Elővigyázatos vezetés

Az elővigyázatos vezetés célja, hogy olyan vezetési stílust alakítsunk ki, hogy kerüljük el a baleseteket, még akkor is, ha mások szabálytalakodnak, legyünk elővigyázatosak, figyelmesek. Ebben a fejezetben tanácsokat találunk annak érdekében, hogy figyelmesebben tudjunk vezetni, hogy elkerüljük a baleseteket vagy lecsökkentsük azoknak a hatásait.

Megtekintés

Elsősegély nyújtás

Minden gépjárművezető fel kell legyen készülve arra az eshetőségre, hogy segítsen a balesetben megsérülteknek. Ebben a részben összefoglaltuk a legfontosabb elsősegély-nyújtási szabályokat, eljárásokat.újt

Megtekintés

Környezetbarát vezetés

Környezetbarát vezetés alatt azt értjük, hogy olyan vezetési stílust alakítsunk ki, hogy minél kevesebb üzemanyagot használjunk el, aminek következtében kevesebb mérgező gáz kerül a környezetbe.

Megtekintés

Automehanikai ismeretek

Az autómechanikai ismeretek szükségesek azért, hogy fel tudjuk mérni az autó jelzéseiből, ha gond van az autóval, illetve, hogy lehet-e vele közlekedni, vagy életveszélyes abban az állapotban elindulni vele.

Megtekintés

Vissza az oldal elejére